Get going

Bloggandet kommer bara bli från mobilen framöver tror jag, i alla fall fram till dagarna efter nyår för min vän Beatrice kommer hit om några timmar och vi kommer nog inte sitta vid datorn så mycket. Ha något annat för er än att sitta och slöa framför datorn! Ut med er, baka, träna, umgås, fika, shoppa på mellandagsrean, läs, skriv, åk till badhuset, åk skidor, gör en scrapbook! 

Gossip Girl 6

Jag är inne på den sista säsongen av Gossip Girl. Jag minns fortfarande när jag såg det allra första avsnittet, jag fick se om det en gång för att memorera alla nya namn och jag hade hela lördagen framför mig och jag plöjde igenom 15 avsnitt det kommande dygnet. Det var den första serien jag började följa på riktigt och trots att jag är ett mer fan av Grey's så kommer Gossip Girl alltid ha den största platsen i mitt hjärta. Det låter så töntigt men GG fick mig att börja kämpa, börja vilja lyckas, jag ville leva deras liv och insåg att jag kanske inte kommer från en rik Upper East Side familj men jag kan alltid ta mig dit på egen hand. Jag kan lyckas i livet, tro det eller ej, jag lärde mig det av en tv-serie.
collage by me

Att göra 2013

Ni vet listorna jag, Lina och Linnea skrev, nyårslöften, mål, att köpa och att göra? Jag tänkte dela med mig av att göra listan, hoppas ni får lite inspiration!
 

Äta frukost på Grand Hotel
Skaffa tavlor till rummet
Tränings scrapbook

Resa England, Skottland och Wales
Praktisutbildning på Ängsholmen
Klippa mig varannan månad
Se One Direction live


Jättesatsiga cupcakes
Läsa Fifty Shades of Grey  

Banana bread

Alltså banan i mat, det kommer jag aldrig gilla. Banan är gott att äta, ha i yoghurt eller fil och med bär men aldrig i mat, kakor, tårtor och allt sånt. Så kom jag ut i köket och frågar vad mamma bakar och hon säger: om jag säger kommer du inte vilja äta... Haha, men jag smaka, det var ju inte så värst äckligt. Till er som faktiskt gillar banan i efterätter så kommer ni nog gilla det, klicka HÄR så har ni internetversionen. 

Ta katten och köra

Omg, jag råka kasta en penna i Pepsis öga, sen blev hon sur och sprang iväg... Jag tror jag aldrig kan bli älskad av henne igen. Nu blev jag deprimerad.

2013

Jag, Lina och Linnea sitter och skriver nyårslöften, mål, att köpa och att göra 2013 listor, det är sjukt kul och man kommer på massor med saker. Jag brukar aldrig göra nyårslöften men nu så. Dessutom har vi satt en kryssruta vid varje mening, så man får kryssa vid slutet av året! Bilden dock, funtar på om det ska få stå med, jag menar det är klart att jag skulle ge ALLT, men tänk vad deprimerande när man inte får sätta det där krysset. Får se hur jag gör...

Herr Wellington

En av favoriterna under granen, åh jag älskar den. Vi alla går ju runt med våra telefoner nu så klockan används ju aldrig längre, typ bara för att den är fin. Men nu hoppas jag att jag kan lägga mobilen lite mer i skåpet när jag är skolan. Den är faktiskt inte bra att ha i väskan för man tar alltid upp den och då tappar man lätt koncentrationen, inte bra. Så nu har jag min nya vän Daniel Wellington istället.

Granen 2012

Pappa var själv ute och högg den med granförsäljaren, de som stod där och var kvar höll inte riktigt måttet eftersom de var så få kvar, de lite mindre snygga då. Vi åker ju alltid ner till Gotland precis innan jul och då är det utplockat, men det löste sig. Den är verkligen jättefin tycker jag!

I'm just sayin' OMG

Bästa julen hittills, bästa stämningen, bästa presenterna, bäst allt! Hoppas ni hade det lika fint som jag!

 
 

God Jul!

Nu är det julfrukost och några av julklapparna! Ha en underbar dag!

Dan före dopparedan

Julfaktorn går i taket! Idag har jag och Lina vandrat i visby och ätit världens godaste brunch på Café Amalia, (översta bilden) och hittat massa bra julklappar till mami och papi och en fin juloutfit till imorgon som ni då ska få se. När vi kom hem satt hela familjen Ejefors i vardagsrummet och fikade och jag, Lina och Linnea bakade pepparkakor, slog in paket, klädde granen och sedan satte vi oss och rimmade på alla paket. Julmusiken spelas non-stop och alla ljusen lyser, JAG MÅR SÅ BRA!

Saffransknutar

Mami hitatde något recept på saffransknutar, samma recept som lussebullar fast med fyllning (som smakar helt otroligt). Men när degen jäst och vi skulle lägga dem på plåten upptäckte vi att det inte fanns bakplåtspapper, mami och papi fick racea från Hemse där de varit och handlat julmat. Så det blev lyckat i alla fall. Jag kan lägga upp receptet sen, det var verkligen jättegott!

Gotland

Vi är här! Igår natt var det iskallt men nu är det uppvärmt och skönt. Dock är det lite fult och grått ute men vi ska börja pynta och sedan baka massa gotti, lussebullar och pepparkakor bland annat. Två dagar kvar till jul!!!

Me having a good time

Jag kan inte ens börja med att säga hur skönt det är med lov. Och gårdagen var hur bra som helst. Vi firade lill-jul hos Bea, jag ska visa lite instagram bilder sen, och vi hade jätteroligt och trevligt. Bea och Hugo hade fixat värsta julbordet och så jättemycket gotti och tomten kom. Men imorse var jag på min gamla skolan och hälsa på och gav hembakt julgodis som jag och Tamia gjorde igår till vissa speciella lärare. Och nu sitter jag här och ska se julkalendern och dricka te (ur en tekopp jag fick från Bea) och äta chokladpraliner som Lilian gjort själv!
 

I'm done but up for more

ÄNTLIGEN KLAR LJHSFSDHGLKnhajhgJGH!
 
Sista uppgiften skickades precis iväg till min kemilärare och jag är fri! Även om jag kånkade hem lite böcker från skolan så är det no ångest! Bara jätteskönt. Jag ska gå och hitta något att ha på mig imorgon och sedan sova, IMORGON ÄR DET JULLOV!
Typ såhär produktiva var vi idag, hänga gubbe jela dagen!
 
 

Lussebulle

Mumsi, too bad att de ska sparas till på torsdag, som jag nämde ska vi ha lill-jul. Det är sjukt egentligen att jag HELT (okej nästan helt, har några kära vänner kvar) har bytt liv och fått mig så underbara nya vänner. Med tanke på omständigheterna att byta miljö totalt så "tvingas" man skaffa sig nya vänner vilket gör att man fort lär känna varandra bra! Det känns som vi varit vänner hur länge som helst, med vissa kan jag prata om exakt ALLT, då menar jag allt (gröten A) som jag inte skulle nämna för någon annan.. Det är sjukt. Jag är så överlycklig att jag inte valde Rudbeck. Till er som ska byta gymnasie; testa på något nytt, ni kommer inte ångra er, ni kommer växa som personer och få underbara nya vänner! Ut ur er comfortzon!

Three today

Blue vs Grey

Jag och min syster. Alla säger att vi är så lika, men ögonfärg är något vi inte har gemensamt!

Hemmadag part 2

Väl inne i stan åkte jag hem igen, mådde inte alls bra. Men idag kom jag i alla fall upp så imorgon ska det gå! det måste det, den sista uppgiften ska vara inne som jag gör med Aysha, så oavsett mående blir det skola. Me so sad! Men idag ska jag baka lussebullar, jag och några friendos ska nämligen fira lill-jul på torsdag efter skolavslutningen.

Hemmadag

Jag kände mig väldigt hängig hela helgen och idag är jag hemma. På ett sätt är det väl skönt för jag behöver inte ha ångest över läxor och sådant men bli sjuk nu innan jul, varför? Jag hoppas verkligen det går över till imorgon! Så nu ska jag äta risgrynsgröt som mamma lagat och titta på någon film.
 

Slöhelg

Hej alla fina!
Gud vilken skön helg det varit, inte en enda skolbok under näsan! Dock känner jag mig hängig med halsont och huvudvärk, så typiskt innan jul! Men jag tar mig ett valnötsbröd, knäckemacka, apelsin och lite te och sedan är jag redo för sängen.

Lite lyssnar på just nu

Alltså adrenalinet som börjar pumpa här alltså, tänker bara på den episka VSFS 2005, så jävla bra!
 
Zara Larsson nya låt, den är faktiskt sjukt bra. Tänker lite på Rihanna, rösterna är rätt lika ibland!
 
Och så har jag börjar lyssna på Coldplays gamla album, en av favoriterna Yellow!
 

Instagram vecka

Jag har haft en jättebra vecka, lite tid för bloggande, inte på grund av så mycket plugg men för att jag har varit så upptagen med massa roligt. I tisdags antog Aysha utmaningen att åka ner för trapporna vid KTH-hallen, sedan låg hon där i snön...
 
I onsdags var det 12.12.12 12:12, självklart satt man redo med mobilen. Jag ramlade och slog knät i biblioteket men oj vad kul det var, fast ett blåmärke sitter än kvar. På kvällen satt jag och pluggade historia tills hjärnan trilla ut.
 
Torsdagen började med ett luciatåg i kyrkan som var fint och när vi kom tillbaka till skolan så hade Delicia pyntat vårt klassrum med Winter Wonderland tema (tävling vem som pyntar sitt hemklassrum finast). Tyvärr tog jag ingen bild över hela klassrummet men det var jättefint! Efter skolan gick vi hem till Bea och vi skulle baka ett papparkakshus till en tävling till skolan. Det blev musse och hans husvagn. Jag avr där rätt sent och när jag kom hem myste jag med Pepsi.
 
Fredagen började men sovmorgon och Mean Girls, sedan en vacker promenad till tåget med Coldplay i hörlurarna. Jag tog med mig hemligheter i form av muffins till skolan och på kemin gjorde vi fudge. När vi slutade för dagen hittade jag och Aysha en lapp på skåpen, det var en skattkarta från Beatrice och Hugo! Vi följde den och hittade inbjudningar till en Lill-jul! Sedan åkte jag och Beatrice supermario-banor i observatorielunden och mot kvällen bar det av åt Delicia där vi hade så trevligt, massa roliga överraskningar, en cool jukebox och chokladfontän.
En riktig kick-ass vecka!
 
 

You and I have history

Sitter här med miljontals historiapapper och boken och försöker plugga in så mycket som möjligt i min lilla hjärna. What keeps me going? Jo, lov om en vecka! Imorgon är det sista provet, fredag blir skönt som en fredag och jag ska nog till Delicia på julfest. Och helgen... Den enda pluggfria helg jag haft sedan jag började gymnasiet, fatta min lycka! Söndag blir work. Och nästa vecka kan jag inte tänka mig blir så tuff och sedan den 20:e slutar jag. Den 21:a har jag och Tami planer och sedan Gotland! Ska ta mig något gott att äta och sedan plugga någon halvtimme till. Bisous!

Aldrig hört något så fint

So I take you to the beach, and walk along the sand, and I'll make you a heart pendant, with a pebble held in my hand. And I'll carve it like a necklace, so the heart falls where your chest is, and now a piece of me, is a piece of the beach, and it falls just where it needs to be, and rests peacefully.You just need to breathe, to feel my heart against yours now, against yours now.
Ed Sheeran/Wake Me Up

Unorthodox Jukebox

Till alla mina Bruno Mars kan jag nu meddela att imorse släpptes hans nya album på spotify! Har spelats i hörlurarna hela dagen lång alltså. Något jag upptäckt är att Ed Sheerans album + går helt otroligt bra att plugga till och hans låtar är jättefina! Och så Coldplay såklart! Vad vore livet seriöst utan den fina musiken? Och vad vore livet utan historieprov imorgon? Ganska fint...

My moonshine

Godmorgon tisdag!

Mask i Hallonen

Alltså SL, kära vänner, vad är era problem? Man känne rju att efter flera år med samma sorts problem så borde ni hitta någon smart lösning men nej, det klarar ni inte... Hatar att komma hem så förbannat sent ibland, speciellt nu på vintern. Jag går ju på skola inne i stan men bor i Sollentuna så nej, det gillas ej! Förlorar så sjukt mycket pluggtid dessutom, men jaja, planerar bra så det funkiserar. Nu ska jag belöna mig med julkalendern! Ni får gärna kolla på världens roligaste reklam så länge! 
 

Lite av allt


Lite läxor, lite tv, lite sova, lite pulka, lite allt möjligt men annars nada.Idag har jag namnsdag och jag delar ej med något annat namn (likaboss), weho!

Tio just nu

Just nu är jag kär i Darin

Just nu spelar jag Plant vs Zombies

Just nu vill jag äta en klementin

Just nu är jag jätteglad över alla de underbara vänner jag fått på EG

Just nu längtar jag efter en weekend i Lettland med vår kompis Anna
 
Just nu lyssnar jag på Viva La Vida

Just nu tänker jag på julklappar till min familj

Just nu vill jag tågluffa i Europa med ett gäng härliga englandbrudar

Just nu är min favoritserie Grey's Anatomy

Just nu ska jag börja läsa Roots av Alex Haley

VSFS 2012

Det slutade med att Tami följde med hem efter fikat och vi fixade chokladmasker, massa te, chokladfondue och senaste VSFS, men vi tittade även på förra årets och vi måste säga att den var mycket bättre!

It's Friday

Godmorgon! Jag har saknat min säng, kändes bra att få komma hem igår natt! Och så lång sovmorgon idag. Nu ska jag sätta på julkalendern och sen se om det finns något mer Grey's avsnitt. Senare idag får jag tillbaka mitt fysikprov(!!!) och efter skolan ska jag vara med bästa Tamia. Seyya!
bild från google / Teatern Fanny Alexander som vi var på igår.

Ons/Tors

I onsdags efter lunchen yolo-rusha jag, Bea och Aysha till 7eleven mitt i snöstormen utan jackor och gjorde en charmig reklamfilm för Riesen, Risen... Ja hur det nu stavas...

På kvällen tog som sagt jag och Bea en promenad efter allt pluggande, lekte Herren på täppan och gjorde snöänglar.
Och nu sitter jag här, 1 på natten och dricker varm mjök <3 efter att ha varit på Dramaten och sett Fanny Alexander med skolan. Dags att sova och njuta av en sovmorgon imorgon!
 
 

Angel

Waddap!? Igår, onsdag, kände vi nog alla som bor i södra Sverige av snökaoset, det gjorde i alla fall alla vi som åker med SL. Försenad till skolan var väl okej, alla var nästan sena men sen blev min buss inställd hem och morgonen efter skulle vi ha en skrivning 08.30 så jag fick bo hos Bea över natten som bor intill skolan. Cosy! Fick viktiga läxor gjorda och tog en promenad genom Vasastan, filmade detta och lekte Herren på täppan mitt på Odenplan.
Haha vi har skapat oss en liten accent, jag och några vänner, och man hör den väldigt tydligt på videon, jag pratar dock normalt annars stockholmska!

God morgon

Ett snabbt hejdå innan jag går och klär på mig och allt sådant. Jag har precis tittar på julkalendern, alltså det är ju så bra! Inte så lång dag idag så vi hörs senare!

Old school

Fick skjuts till skolan idag så blev här tidigt. Åtta var standarden i grundskolan men här på EG börjar man tidigast 08.30, det är så skönt för oss som bor en bit bort. Orkar inte ens tänka på hur tidigt jag skulle gå upp annars...Men fin dag på er allihopa

Post it on here

När mamma och pappa undrade vad man vill ha i julklapp blev det fullfart i skrivandet, skrev ner en liten önskelista på de nya post-it lapparna jag fått. Mina andra börjar ta slut så det här var perfekt! Behöver några i stor storlek också. Nu blir det julkalendern!

Why you get to look like that

Får lust att bajsa på dem, snygghet overload, seriöst. Inte okej. Absolut Inte.

Plugga kemi hela dagen lång

Min dag här nedanför. Lilian är tillbaka efter en knäoperation och vi gråter av skratt vid matborden igen, haha nej men de tär en av de roligaste tjejerna jag känner! Hittade en fin bild av min pojkvän i metron, pluggade kemi i bibblan och hittade fina Harry Potter bilder. 

Mot farmor

Nu ska familjen dra sig till farmor med resten av släkten på adventsmys. Ha som sagt en jättebra söndag! Possar

Längtan

Julen är nog den finaste högtiden av dem alla. Jul nu nu nu!

Hej mitt vinterland dag 2

Minst lika fin morgon idag som igår! Synd bara att hela dagen måste gå åt att plugga, men ska försöka hinna ut lite i alla fall innan vi ska på adventsfika hos granny. Tar nog med dig kemiboken dit bort. Ska titta på julkalendern nu och sedan back to business! Glad första advent på er allihopa!

Best live

Alla med röster så man ryser, de är så bra!
 
 

Lussebullar

Fungerar lite som den bakande mamman i huset när det gäller bakverk och sådant, men baka är livet! Lussebullar då, vi glömde dock köpa russin men innerst inne blev jag fett glad för pärlsocker är så mycket godare! Nu: Så mycket bättre!

Småkul

Frågor

Fick en fråga från en förvirrad tjej som undrade lite om gymnasiet och vilken linje jag går i och så vidare. Till att börja med så går jag på världens mysigaste skola! Naturprogrammet på Enskilda Gymnasiet. Inte det som ligger i Täby utan The Real Deal inne i Vasastan mitt i Stockholm med utsikt över hela världen på högsta vången känns det som.
Skolan är liten, 90 elever tas in varje år, 60 på naturprogrammet och 30 på samvetarprogrammet så det ger en cosy stämning. Vad man vill gå på för program är helt individuellt, alla har olika drömmar. Jag själv vill bli kirurg men till alla er som är osäkra så råder jag er att välja naturprogrammet, då har ni alla möjligheter i världen! Men det ska ni ju såklart bara göra om ni gillar naturämnena, annars kommer de tre nästa åren bli riktigt jobbiga. Men man ska heller inte tänka att det verkar för svårt, går man in med rätt inställning så blir allt roligt!
 Vi hade en jätterolig Halloween där nästan alla gick in för det och klädde ut sig, hela skolan var utsmyckad (något som är möjligt just för det är ganska litet) och vi bjöds på massor med godis och roliga tävlingar.
Vad jag blir störd över är att alla verkar ha sådana fördomar om Enskilda, alla har hört saker och tror att det är världens snobbskola - HELT TVÄRTOM! Jag känner såklart inte alla, men vad jag vet är att alla är så trevliga, alla är öppna! Många tror också att eftersom det var en privatskola för några år sedan så måste man ha vissa förmåner för att komma in. Inte sant det heller, VEM SOM HELST kan söka och det spelar inte roll vem man är, alla är öppna för nya människor och man knyter kontakter väldigt lätt. Vi har väldigt många lag (fotboll, volleyboll, basket, skytte, rodd) på skolan så är man sportintresserad kommer man i kontakt med dem man kanske inte skulle prata så mycket mer annars. Jag själv är målvakt i fotbollslaget och i höstas vann vi och killarna en årlig fotbollsturnering som vi har med de andra skolorna Sigtuna, VRG, Grenna och Lundsberg.
En annan liten rolig sak är att på vår skola gick kronprinssesan Victoria, Madeleine, Karl Philip och den svenska Victoria's Secret modellen Elsa Hosk. Bara lite kul att veta :)
 Enskilda är helt rätt för dem som gillar att plugga och som siktar högt. Som söker trevliga och snälla kompisar och en fin skola med roliga traditioner!

In my timemachine

Bilder från imorse med lite fina filter. Kommit långt med kemin och dessutom hunnit kolla på dagens avsnitt av julkalendern. Kommer knappt ihåg förra Mysteriet på Greveholm men fick sån julstämning, ska nog baka lussebullar ikväll tror jag. Och hela dagens har Skyfall spelats, jag är kär i låten! 

Skyfall

Igår såg vi James Bond filmen Skyfall, den var så grym! Vi alla tre blev så sjukt taggade på att bli hemliga agenter, och Adele har ju gjort en låt just till filmen, och den är lika grym den! Näe, fuck läkarlinjen, let's bli the next James Bond!

Hej mitt vinterland

Här kommer lite bilder från vår fina morgon här i Solletnuna. Jag, Lina och Linnea var ute på fotade lite i snön och här ovan har ni tre favoriter. Jag tänkte visa er lite mer senare men nu måste vi öppna en liten pluggstuga, kemiprov igen på tisdag och man vill ju gärna hålla uppe standarden från det förra! Vi hörs mellan varven!

Annas blå dagbok

Flicka, 17 år.Jag är en naturvetare som bor i Stockholm med höga ambitioner och stora drömmar. I denna dagbok skriver jag var dag om vad som händer i mitt liv, favorit-musik, mattips och så får ni också ta del av mitt stora fotografi intresse och annat som dyker upp i mitt huvud. Bisous

RSS 2.0