Lättad och lättare

Så lättad, fysikprovet är över och det gick förvånansvärt bra! Kemiprovet är 6 dagar bort men det känner jag mig mycket säkrare på, så idag ska jag bara öva på mitt tal inför imorgon och se de sista avsnitten av Portkod 1321.

Profilbilder genom åren

En av de första till nuvarande på facebook. Change much?

One last try

Gårdagens croissanter blev väl helt okej men det var fel på smördegsbakelse vi köpte (från Coop, chansa inte, gör egen) så vi mådde jättedåligt efteråt. Men here we go again!

Million Voices

Lycko Lördag

Sitter och lyssnar på Million Voices med Otto Knows som spelades lite igår av förbanden och blir så glaaad! Och så en fin surprise idag, iPhone 5 är min och den är underbar! Och gissa vad, nu ska jag och syrran baka croissanter med choklad i. Fin helg!

Massa kärlek

Alltså att jag fick vara med och se en av Swedish House Mafias sista konserter, det var så mäktigt! Ni som inte går på konserten idag kommer verkligen missa något, det här var stort. Det var så bra, alltså jag vakna med lock i örat och fötter som knappt går att stå på och det var så trångt men det var det så värt.
Det är googles nild men jag orkar inte gå efter en usb-kabel. 

Skryta lite

Godmorgon! Det är torsdag, jag är på så bra humör! Idag ska jag stå på gymnasiemässan i Älvsjö så kom förbi Enskilda Gymnasiet så ser ni mig mellan 16.00-20.00, ungefär.Nu ska jag börja klä på mig och möta upp Mathilda. So long!

Fina klockor

Michael Kors, Daniel Wellington och Jetset - KLOCKOR FOLKET! Det är så himla snyggt, klocka (haha img det bara blev klocka istället för klicka) er in HÄR för massa andra märken, men de här tre är mina favoriter. Jag tänkte önska mig DW klockan i julklapp. Sådana klockor hittar ni HÄR! Något att sätta på önskelistan?

Fem okända

- När mitt namn skulle bestämmas var det nära att bli Ronja

- Min favoriträtt är vegetarisk eller vanlig lasange
 
- Om jag hade en superkraft skulle jag flyga

- Baka är livet
 
- Jag fotar med en Nikon D60
bilder från google

Hell yeah

Orkar inte med sanningen, haha. Hittade citatet på facebook, gjorde en egen bild.

Nu när jag är beroende av tåg och buss varenda dag så längtar jag inte till snön, kommer behöva gå upp dubbelt så tidigt känns det som, SL på vintern är ju inte att leka med.. Haha nej men lite otagg på den...

Tattos

Inte så vräkigt liksom, bara väldigt vackert!

Morgonmusik

Franska prov idag, tagga galet! Det ska gå bra så bra så. Och efter det är det fullt fokus på fysiken nästa onsdag. OCH SHM PÅ FREDAG, TAGGA GALET!

Lina 5x

Redigerade i massa olika lager, vilken gillar ni bäst? Själv gillar jag den i mitten, nummer tre med lite guldtoner. Ångest, min syster är för fin...

My lord

Lyssnar inte på mycket på vad hans säger, mest hans röst, my god, mannen i mitt liv!

Oh sorry

Så fort jag kom hem idag bar det av tillsjukhuset, jag har haft väldigt ont i bröstkorgen den senaste veckan. Det blev väldigt flummiga svar, bara att jag har fått en muskelbristning vilket inte överrensstämmer med något eftersom jag inte tränat någonting på tre månader. Får helt enkelt se, men det kändes jobbigt eftersom de inte bedömde den smärta jag kände utan något annat. Jag roarmig med lite bakom kulisserna videos.

On my way home

Det har sina nackdelar att sluta 17.40, helt klart men det är min fotokurs som lagt sig där, annars skulle jag få sluta vid ett. Men jaja, köpte lite chailatte till hemresan, och det är ju inte helt fel.

Explore Pottermore

För alla som älskar Harry Potter, check this out! Det finns en helt underbar sida som heter Pottermore där man kan bli medlem. Rowling har själv gjort sidan och man går igenom kapitel efter kapitel med hur fina illustrationer som helst och får läsa bland annat "bakom kulliserna" texter och samla på sig massa växter och drycker som läggs i ens trunk. Man duellerar och gör potions mot andra elevhushem och man får följa alla sju böckerna. I första boken får man alltså gå i Diagon Alley och köpa en trollstav och sedan bli sorterad.
Lite bilder från min inloggning, jag är Hufflepuffare. Man tävlar mot de andra elevhemen precis som i filmerna och snart avgörs det vem som får The House Cup. Haha, det låter så nördigt, men det är superkul!

Låttips

Hej min syster är fotogenisk

Pallar inte... 
De här är de bilder jag inte riktigt kan bestämma mig för vilken jag ska använda, lutar åt den sista då den blev bäst "fotografiskt", den andra och tredje bilden blev till exempel överexponerad i delar av hennes panna så jag väljer ju självklart en bild som inte är det, ser bäst ut framför läraren, hehe...

What I'm up to

Min dag. Matte, foto, kemi och historia och så en påse godis som jag fick av min gudmor.Och jag ska även ta en porträtt bild av min syster så jag måste kinda ut nu eftersom det blir mörkt vid tre så det får jag börja med. Plugg-söndag helt enkelt.

Lite kul på morgonkvisten

Kvällen

Idag har jag varit upptagen med plugg och mitt fotbollslag. Vi dansade zumba på ett jätteroligt ställe och sedan gick vi på Vapiano och åt god middag. Jag, Nellie, Marie och Emma GR tog sedan en spännande promenad till Espresso House som avslut på kvällen.

I'm out

För resten av kvällen i alla fall. Nu ska vi nämligen hem till min gudmor på lite middag, jag har inte sett henne på hur länge som helst så det ska bli kul. Ha en bra fredagskväll people!

Ibland är man stolt att vara svensk

Jag var så trött att jag tänkte när det blev 2-1 att äh, vem fan bryr sig. Men jag hade ju lite fel då...

My new favorite jeans

Tog bara ett par jeans som låg framme imorse och nu när jag checka vart de kom ifrån så stod det H&M. Så sjukt sköna, jag brukar inte gilla jeansen därifrån men de här var grymt bra! Det är liksom inte stuprör och inte heller bootcut, lite mitt emellan, vill ha lite fler sådana.
Ja, jag ska önska mig ett stativ i julklapp.

- En tid du vill uppleva

THE 50's! (bilder från google)

Jag blir så himla avundsjuk på alla filmer som utspelar sig runt 1950-talet i USA. Alltså kläderna, bilarna, husen, håret, kjolarna, maten, MUSIKEN... Jag skulle så gärna vilja leva en dag på 50-talet, bara få testa på.
 

Godmorgon världen!

Jag har då hittat bästa filmhemsidan så jag ska sätta på någon film tills det är dags att göra sig i ordning, jag börjar  nämligen 11.20, wehå, rätt så skönt om ni frågar om mig. Och det är fredag, hallelujah!

Niceville

Lite toscakaka, mjölk och världens bästa The Help, rätt bra torsdagskväll!

Det finaste

<Mathilda Vickan Hanna Bournemouth 2011 Michael Broadway Lane Malley Tesco3

Keep Calm and Love London

bilder/weheartit - collage/me
 
It's just got that one thing...

Fysik-torsdag

Nu när jag är tillbaka i skolbänken blir det ju lite mindre bloggeri men jag ska försöka tidsinställa så mycket som möjligt och så skriver jag på kvällen. Nu ska jag bara göra en liten fysikuppgift jag fick jag min mentor tills imorgon (ibland är fysik grymt kul) och sedan ska jag slappa resten av kvällen tror jag. 
 

I det kalla mörkret

I det tråkiga höstmörkret sänder jag massor med kärlek till dessa två underbara flickor! Jag saknar er så mycket!

- Favoritcitat

Från sekunden jag såg citatet har jag älskat det. Från en av mina favorit serier som slutade för flera år sedan, Prison Break, såg jag detta citat och det lyder "Be the change you want to see in the world." Gandhi var mannen att säga det från början. anna
Tittar ni på Prison Break så titta inte på videon, det spoilar hela plotten.

Eftermiddagsmusik

En rätt bra combo tycker jag, like a lot!

- Värsta känslan som finns

Det finns ju känslor som att bli sviken eller att inte räcka till men för mig är den värsta känslan som finns när jag inte hinner med mitt skolarbete. Det händer inte särskilt ofta eftersom jag är bra på att planera men när det blir sådär dö mycket plugg så tiden knappt räcker till och det är de allra jobbigaste proven, redovisningarna eller läxförhören kommer på samma gång och jag inte vet vart jag ska börja, då mår jag så dåligt. Stress är det värsta jag vet (efter spindlar) och jag hatar att uppleva det. 
Även om det är iscensatt så är det ju såhär man känner sig ibland.

Girlpower

50 kg väger denna tjej, drygt 150 cm lång... Tänker på en viss person som alltid sa att killar klarar mer än tjejer. Skulle vilja se honom göra allt det här! Herregud vilken girlpower!

Bok beställd

Hugo och Bea ringde mig och berättade att jag fick A på vårt första kemi prov, blev så lättad över en bra start i kemin, allt gäller ju första intrycket till läraren och så vidare. Sammanträffande att jag just före de ringde satt och beställde hem Raman Mehrzads bok. Hoppas få lite ytterligare tips och tekniker!

Back when we're were the best

Jag är sjuk idag också, usch och fy. Jag gillar verkligen inte att vara borta från skolan, det känns som om jag missar en evighet och tappar så mycket. Som tur är har jag många böcker hemma och dessutom måste jag läsa ut en bok på 169 sidor idag, så det är bara att lägga ifrån sig datorn och dyka in i plugget. Simma lungt!
Jag och min kära bok ska koka en kopp te och sedan slänga oss på soffan.

Mysiga filmer

Emma Watson är så bra!
 
The Help, en av de bästa filmerna jag sett!
 
Och den här, åh vad den är fin!
 
Och den här också, gråt gråt gråt!


- Drömhus

Visar bara lite inspiration från weheartit, jag vill ha lite allt möjligt av detta. Jag kan absolut inte bestämma mig!

Morgonmusik

Det är inte deppmusik som min syster säger, det är bara så jävla vackert!

Lite mer Bruno

Han fortsätter leverera. Albumet är ute i december, åh jag kan inte vänta!

We've set the world on fire

Fina solnedgången i Visby för några helger sedan.

Stella

Linnea har utan tvekan världens fotogeniska, sötaste lilla stjärna! 

- Drömresmål

Oj oj oj, vad ska man ta? Det finns massor med platser som jag vill besöka! Men ska jag välja blir det nog Nya Zeeland, jag ser så mycket bilder därifrån och alla filmer som Narnia och Sagan om Ringen spelas in de helt otroligt vackra landskapen. Och det är inte vilken vanlig solsemester som helst, det är något lite mer intressant än att bara ligga på stranden. Jag har sett bilder från ett ställe som heter Milford Sun, det skulle jag så himla gärna vilja se!
bilder från google

Morgonmusik

Han är det bästa som finns!

- Vilket är ditt roligaste minne?

Det ni skådar här är några bilder från min underbara språkresa jag gjorde sommaren 2011 till Bournemouth där jah hittade otroliga vänner för livet hoppas jag (vi har fortfarande kontakt) och just den här kvällen kommer jag alltid minnas. Vi hade a day off så vi fyra gick på strandpromenaden, träffade folk och hade sådär allmänt kul med all frihet i världen som jag önskar vi tagit vara på mer. Det var en kväll jag aldrig kommer glömma!

Tjuvtitta från Instagram

Lite bilder från helgen på Ängsholmen. Jag kommer hem någon gång i eftermiddag, så kika in då!

- Vad vill du ha i julklapp?

När jag var liten skrevs jag ungefär två A4 sidor med saker jag ville ha, men det blir bara mindre och mindre. Kan inte komma på något längre! Några saker for sure är;
- ett par True Religion, Levi's, Nudie och Crocker jeans
- ett par glasögon från Ralph Lauren
- en Fjällräven Kånken i svart eller blått
- en Daniel Wellington klocka
- ett par nya Uggs kanske
- mysig tubhalsduk
- kamera stativ
- boken Hur får man A i alla ämnen?
- apsnyggt datorfodral i orange från Marc Jacobs
 
Okej nu kom jag på massor med saker, nu har jag en bra önskelista! Allt blir så lätt när man skriver ner det!
 

Notting Hill är fin

- Om du fick byta liv, vem skulle du byta med?

Så svårt, men jag skulle nog välja Hermione Granger i Harry Potter, att få gå på Hogwarts.. Det är större än allt jag drömt om, det skulle ju aldrig hända (eller?) men i hennes värld så. Jag börjar typ gråta av tanken! Sen ser hon ju väldans bra ut också!
bilder från google/collage av mig
 
Annars lever jag gärna Meredith Greys liv, grym kirurg, snyggaste mannen, sötaste bebisen, bästa jobbet, vän med någon som Cristina Yang... Jag älskar Grey's Anatomy för mycket!
bild från google

Tillbaka till holmen

Jag ska ha en grymt bra helg, åh vad bra den ska bli! Avslutade dagen med dans på min gamla dansskola Lasse Kühler där vi hade så kul, vi fick lära oss av en grymt bra street-dansare. Nu ska jag iväg med min pappa och faster och äta middag inne i stan och imorgon bitti ska jag och min kusin åka ut till Ängsholmen. Riktigt mysigt kommer det bli, lugnt och skönt och så hinner jag med massa plugg. Massa bilder från holmen i somras, det är det bästa med sommaren, att få åka dit ut!

VS 2012

Åmajgad, för två dagar sedan gick den årliga Victoria's Secret med de bästa artisterna Bruno Mars (<33333333), Bieber och Rihanna. 4 december, då sitter jag bänkad framför tv:n, har sett massa bilder från Miranda, Adriana, Lily och Doutzens instagrams och jag can't wait! 
bilder från google/coolage av mig
 
Och hur pallar man vara så SNYGG?
 

Godmorgon!

Godmorgon dagboken! Fredag betyder lång sovmorgon till 11.20, men jag är lite rebellisk och går upp sju ändå. Då blir det ju stor god frukost och ett avsnitt av Grey's. Dessutom har jag bara en lektion idag, sen är det isrottsdag och jag har dans på min gamla dansskola Lasse Küller, åh vad jag saknar det stället!

The Apple man

Jag sitter här och avslutar ett informerande tal om Steve Jobs som jag ska hålla om tre veckor. Men Jobs själv är en väldigt duktig talare och ni kanske hört om det här Stanford-talet, och nu ska ni titta! Spola fram till 7:30 för hans tal, innan det informerar bara rektorn (antar jag) lite om Steve och vad han åstadkommit. Han är en sån himla bra talare!

- Beskriv ditt/dina framtida jobb

Har olika jobbdrömmar, de alla slutar som hjärnkirurg men på vägen dit behöver jag ju också jobb.
google
 
Det skulle vara hur mysigt som helst att jobba i ett litet café. Inte såna här stora kedjor som Espresso House eller Wayne's, utan små med lite känsla som i FRIENDS. Ett sådant lugnt, bohemiskt och mysigt café. 
google
 
Jag gillar inredning och skulle vilja jobba som en inredningsdesigner, något som kanske inte är så möjligt eftersom det också kräver en utbildning och jag tror att medicinskt utbildning nog kommer räcka. Men vem vet, jag kanske ändrar mig helt. Det är i alla fall något jag skulle gilla. 
google
 
Volontärjobba vill jag verkligen göra! På ett barnhem eller som en engelska lärare i land där det behövs. JAg kan också tänka mig att volontärjobba för olika miljöprojekt som till exempel för Isbjörnar, de tycker jag så himla synd om.
google
 
Och den största drömmen av dem alla; att bli författare. Detta är något jag kommer få göra på sidan av andra jobb för att leva som detta innan man blir berömd eller säljer bra är svårt, men jag älskar att skriva, det är så otroligt skönt, kul och inspirerande och fantasin kan aldrig ta slut.
google

Och by the way...

Glömde helt bort att berätta att den 23 november står jag på Friends Arena och ser åh-maj-gad-coola SWEDISH HOUSE MAFIA! Jag behöver nog inte ens nämna att det kommer bli helt oroligt EPIC!

Freaking cold

Jag fryse tårna av mig, fy satan vad kallt det ska vara! En snabb dusch innan jag börjar med fysikläxan!

Valvaka 2012

Jag vet inte hur det är med er, men jag är så excited för presidentvalet! Planerar att ta täcket till soffan, koka te, ladda med min bok och valvaka lite till och från, sova lite också. Tyvärr får ju inte jag rösta även om jag skulle vilja, men min röst skulle nog gå till Obama, det känns som om hans idéer rör hela landet och inte bara den rika klassen. Men vad vet jag, deras politik rör ju inte mig så väldigt mycket, kanske hade min åsikt varit annorlunda om jag bott i USA, jag har ingen aning, men Obama känns som en riktigt bra människa!

Kvällsfika

Med detta ska jag sätta mig och nörda lite på Pottermore, finns inget mysigare!

Lite roliga frågor jag kom på

- Beskriv ditt/dina framtida jobb
- Om du fick byta liv, vem skulle du byta med?
- Vad vill du ha i julklapp?
- Vilket är ditt roligaste minne?
- Drömresmål
- Drömhus
- Värsta känslan som finns
- Favoritcitat
- En tid du vill uppleva
 
Tänkte svara på dem en dag i taget
 
 

One of those days

När man bara vill bort någon annanstans och inte plugga, inte tänka, bara vara i den framtid man vill vara i utan alla svåra hinder, jobbiga utmaningar och hårda bakslag. It's just one of those days.

Asbkshgjldn cuteness overload

Asså jag börjar ju böla när jag ser lillen, dessutom är det så sjukt likt mig själv i samma situation, åh jag dör så söt!

Desiree's Baby

Jag nämnde ju att jag läser boken Beloved och jag tänkte dela med mig av en annan helt otrolig novell som vi läste på engelskan med ungefär samma tema. De handlar båda om slaveriet i USA och Desiree's Baby är en kort novell av Kate Chopin som ni kan hitta HÄR. Den är hyffsat svårläst så ha en ordbok eller Google Translate till hands, men den är så himla bra, otroligt rörande! Läs Läs Läs!
Kate Chopin / bild från google

Portkod 1321

SVT har gjort en jättebra serie som heter Portkod 1321 och jag brukar inte gilla svenska serier eller så men den här var grymt bra! Avsnitten är ynka 10 minuter men som sagt, det är verkligen sevärt, klicka HÄR för att komma till första avsnittet. Fyra avsnitt än så länge, ett nytt varje tisdag!

Jobba jobba hela dagen

Papperarbete på pappas jobb just nu.

Kånken

Eftersom mina axlar nog inte mår så bra av min väska så funtar jag på att införskaffa mig en sån här snygging. Två tjejer i min klass har en, känns lite tråkigt att köpa samma modell men de är så grymt snygga. I så fall blir det en svart eller en blå! Me like a lot!

Tänker redan på vår

Önskar mig ett par True Religion jeans till julen tror jag, ett par som här ovan. Blusen är från H&M, klockan från Daniel Wellington, Longchamp-väska och converse. Jeans + klocka så är outfiten klappad och klar till le vår!

När vi ändå pratar om Cody Simpson...

Den är rätt bra.

10 saker

- Jag tror att min favorit bok kommer vara Beloved av Toni Morrison (hehe, har snart läst ut den)
 
- Jag går på samma gymnasie som Kronprinsessan, Filip och Madeleine gick på, woop!
 
- 2015 bär det av till England i ett år för att vara au pair i det underbara landet.
 
- Jag har fett små händer, min lillasyster har större.
 
- Jag har en nästvilling, ingen mindre än Cody Simpson. Checka hans näsa i profil så ser ni min exakta näsa.
 
- I framtiden vill jag ha landställe i Frankrike, för jag älskar språket, i Italien, för italienare är grymt snygga, i Bournemouth för att det är världens bästa stad, i Lettland, för deras kust är väldigt underskattad, i New York, för att jag vill känna mig som en Upper East Sider och på Hawaii för jag ska bli en grym surfare.
 
- Min favorit sångare är utan tvekan Bruno Mars.

- Jag har ätit rökt renhjärta (jag trodde det var älgkött)
 
- Ett av mina favoritt program är Så mycket bättre.
 
- Priritering av årstider: Höst - Sommar - Vinter - Vår.
Samtliga bilder lånade från google
 

Höstlovet snapshots

Årliga trippen till landstället med Mathilda. Gotland är gosigast på hösten!
Samtliga bilder tillhör mig

Typ lunch

När man gått upp kvart i fem och inser att nu är det nog dags att bli trött så får det här duga till lunch.

Jag lyssnar på

Kära dagbok! Mest spelade låten i hörlurarna är fina Video Games med Lana Del Ray - helt otrolig!

Böcker och dess närvaro

Om det är något jag älskar med inredning så är det vad man kan göra med böcker. Johanna gjorde ett liknande inlägg och jag blev tvungen att kolla upp det på instagram, tumblr och weheartit. Det ger en så mysig känsla och det är personligt, böcker finns där när allt annat sviktar, de är alltid desamma och förändras inte som människor.  Här har ni lite inspirationsbilder! Jag ska flytta om ett tag och funderar mycket på den nya inredningen. Det kommer vara ett lite mindre än vårt nuvarande hus så jag har bestämt att skaffa mig ett riktigt cosy sovrum!

Samtliga bilder är lånade från weheartit och google/tumblr med redigerade av mig

Direction Infection

Kära dagbok! Weheartit är min nya favorit sida kinda, där finns i alla fall massa fina bilder på dessa pojkar. Jag har alltid älskat deras musik och hur charmiga och duktiga de är men nu när jag ska på konserten och allt så blir jag helt hyper på dem! Direction infection <3

Vill att det ska fortsätta

Daglig dos av skratt

Jag lovar att detta kommer ni få se mycket av, åh herregud vad kul det är!

Little things

Åh dessa pojkar är ju bara det finaste som någonsin skapats! Och den åttonde maj står jag på Friends Arena och ser dem live, nyp mig någon?

Första inlägget

Lite av bloggen kommer handla om, mat (min stora passion i livet) foto, det fina livet och kläder. Enjoy!

Annas blå dagbok

Flicka, 17 år.Jag är en naturvetare som bor i Stockholm med höga ambitioner och stora drömmar. I denna dagbok skriver jag var dag om vad som händer i mitt liv, favorit-musik, mattips och så får ni också ta del av mitt stora fotografi intresse och annat som dyker upp i mitt huvud. Bisous

RSS 2.0